Byxor: på byxfronten är en dressad, tunn kostymbyxa med pressveck knappast något att satsa på när det ska funka praktiskt också. Manchester och jeans är exempel på slitstarka material som inte behöver strykas eller duttas med, men som ändå är ständigt återkommande trender och tacksamma att styla. Bekväma leggings eller jeggings är en annan variant, men hur bra de lämpar sig på arbetsplatsen får avgöras från fall till fall!

Överdelar: vinka adjö till glittriga paljettoppar eller skira sidenblusar till vardags – här behövs rejälare plagg som inte dukar under av en kaffefläck i farten. Skjortor i skrynkelfritt material, mönstrade T-shirts och varma stickade koftor är exempel på plagg som alla har sina fördelar vad gäller funktionalitet, och som likväl håller stilen.

Ytterplagg: en slitstark skinnjacka av bra kvalitet blir en klok investering då den håller år efter år, och dessutom kammar hem många trendpoäng. En vindtät anorak från exempelvis Fjällräven eller Didriksons är också ett smart inköp, framför allt om den är varmfodrad inuti. Sist men inte minst – underskatta aldrig en bra väst! Vare sig den består av fleece, dun eller päls är det den ultimata kombinationen av mode och funktionalitet, och kan dessutom tas av eller på beroende på väderleken ute.

Skor: just skorna är ett kapitel för sig. Det är inte det enklaste att hitta en kompromiss av vardagligt och vackert – till exempel är högklackat på jobbet himla snyggt, men inte särskilt kul när man direkt efteråt måste ut med hunden. Satsa istället på ett par skinnboots av bra kvalitet, gärna med högt skaft. Ett par fina gympaskor, gärna i någon upplyftande färg, är också ett alternativ som funkar på båda hållen. Sist men inte minst är Uggs en modell som många uppskattar, inte minst på grund av deras värmegrad!