Ålder är bara en siffra, och mode är inte ett nollsummespel – det finns inga vinnare eller förlorare. Men när det kommer till stil känner män över 50 ofta att de har blivit lämnade efter de senaste trenderna och stilarna. Oroa dig inte; du behöver inte ge upp att se bra ut! Det finns massor av fashionabla utseenden som hjälper dig att hålla dig snygg och åldersanpassad, utan att se ut som om du anstränger dig för mycket. Här är fem modeidéer för män över 50 som ser till att du ser som bäst ut oavsett tillfälle.

  1. Investera i kvalitetsgrunderna – Att investera i kvalitetsbaser är ett av de bästa sätten att bygga en tidlös garderob. Tänk klassiska kavajer, chinos, skjortor och tröjor i neutrala färger som marinblå och grå. På så sätt kan du mixa och matcha bitar för alla tillfällen utan att någonsin behöva oroa dig för om något är “i stil” eller inte. Plus att kvalitetsplagg håller längre än billigare alternativ så att du inte behöver oroa dig för att byta ut dem hela tiden.
  2. Lägg till lite färg – Bara för att vissa kläder är neutrala betyder det inte att de måste vara tråkiga! Att lägga till lite färg med dina accessoarer kan helt förvandla en outfit från trist till fab – tänk på färgglada fickor, slipsar eller strumpor för att ge din look lite personlighet. Om att bära starka färger inte är din kopp te, använd subtila nyanser som pasteller eller toner istället.
  3. Ha kul med mönster och texturer – Du behöver inte hålla fast vid fasta ämnen hela tiden! Att ha kul med mönster och texturer kan verkligen lyfta din look utan att gå överbord – tänk på tweedblazers, fiskbensbyxor, rutiga skjortor och så vidare. Tricket här är att inte gå för vild; välj högst ett mönstrat plagg per outfit så att din look inte blir överväldigande eller clownisk.
  4. Bär passande kläder – Att bära kläder som sitter bra säger mer om dig än något annat – det visar att du vet hur du ska klä dig rätt för din kroppstyp och vet hur kläder ska se ut (och passa). Tillpassade kläder förstärker också din siluett samtidigt som de döljer problemområden som kärlekshandtag eller utbuktande magar – bonuspoäng om den har inbyggt stretchmaterial! Nuförtiden finns det massor av märken som enbart ägnar sig åt att göra kläder för män över femtio, så att hitta rätt passform borde inte vara alltför mycket besvär!
  5. Välj rätt accessoarer – Accessoarer är ett enkelt sätt för män över femtio att visa sin personlighet utan att se malplacerad ut – tänk på klockor, bälten, hattar etcetera, men se till att de är åldersanpassade! Till exempel kan fedoror med bred brätte fungera bättre än snapbacks om du vill ha en hatt men ändå behålla en mogen känsla – kom bara ihåg: less is more när det kommer till accessoarer!

Att fräscha upp din garderob behöver inte vara så svårt – det handlar om att veta vad som fungerar bäst för dig och att vara säker på dig själv! Oavsett om det handlar om att investera i grundläggande kvalitetsprodukter eller att lägga till lite färg med tillbehör (gå bara inte för långt!), det finns många sätt för män över femtio att hålla sig snygga samtidigt som de ser sina åldersanpassade bästa ut! Med dessa fem tips i åtanke, bör det vara lätt att att uppdatera sin garderob!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *